5 съвета за успешен грим


Вече се радваме на бронзов загар, но дали знаем как да го накараме да изпъкне още повече? Гримът, който ползваме обичайно, може да се окаже неподходящ, когато кожата ни е потъмняла с няколко тона.

№ 1 Да накараме тялото си да заблести
Тайната за разкрасяване на шоколадовия тен е използването на пудра, фон дьо тен или лосион, обогатени с блестящи или отразяващи светлината частици. Лесни за употреба, те карат кожата да придобие слънчев оттенък. Но също така изравняват тена и го карат да изпъкне още по-добре.
Правилното нанасяне: Ако сме избрали фон дьо тен, добре е той да бъде с дозатор, за да можем да регулираме по-лесно нанасянето. Ако използваме пудра – потапяме в нея широка четка, после я потупваме леко по ръката си, за да отнемем излишъка. Най-накрая нанасяме пудрата с леки и плавни движения по лицето (започваме от Т-зоната и постепенно преминаваме към скулите), шията и деколтето. При лосионите и млеката за тяло – разстиламе по тялото равномерно, като не прекаляваме.

№ 2 Да използваме руж за скули в нежни оттенъци
За да подчертаем красивия тен на лицето си, е достатъчно да накараме скулите ни да изпъкнат. Ще го постигнем с руж в нежно розов или кайсиен нюанс. Кой от двата? Ще изберем според цвета на косата и очите си и степента ни на почерняване. Когато го купуваме, просто трябва да изпробваме върху кожата на лицето си. В този случай не е добре да тестваме върху друга част (ръката например), защото тенът ни невинаги е равномерен по цялото тяло.
Правилното нанасяне: Ружът се поставя винаги след фон дьо тена и пудрата. Ако искаме да подчертаем скулите и да направим лицето си по-фино и издължено, използваме по-тъмен нюанс руж или нанасяме малко по-плътно обичайния. А ако желаем да освежим лицето и да го изсветлим съвсем леко, полагаме един нюанс по-светъл руж върху горната страна на скулите.

№ 3 Да направим погледа си загадъчен
Когато кожата ни е блестяща, трябва да подходим пестеливо към гримирането на очите. Достатъчно е да придадем повече блясък на погледа си. Ще го постигнем със сенки за очи със сатенен оттенък и дискретни блестящи частици. Специалистите съветват да заложим на пастелни нюанси като коралово, пепел от рози, златисто, шоколадово. Очите ни трябва да са подчертани в оттенък, хармоничен с този на тена ни.
Правилното нанасяне: Поставяме златисти сенки по целия клепач. Във външния му ъгъл добавяме коралов или пастелно розов нюанс. За да озарим погледа, можем да добавим и малко златисти сенки в долната вътрешна част на окото. Най-накрая завършваме с полагането на спирала за мигли за обем. Това ще накара погледа ни да заблести. Добре е да имаме предвид, че горещините могат да навредят на грима, ето защо е препоръчително да използваме водоустойчива спирала за мигли и да нанасяме само един слой.

№ 4 Да се сдобием с апетитни устни
Можем да ги подчертаем с блестящ гланц или такъв, който увеличава обема им. Актуалните за сезона цветове са червено, яркорозово. Шоколадовите и прасковено-кайсиеви нюанси също са включени в тенденциите. Когато избираме гланц или червило, освен на цвета е добре да се спрем и на продукт, обогатен с хидратиращи частици, тъй като през лятото кожата на устните лесно се изсушава и напуква.
Правилното нанасяне: За по-лесно и равномерно разстилане наподобяваме с устните усмивка и след това полагаме.

№ 5 Да се погрижим за кожата си
През лятото кожата ни придобива загар, който скрива несъвършенствата. Ето защо понякога забравяме да полагаме необходимите за нея грижи. Подложена на агресията на пясъка, солта и слънцето обаче, тя повече от всякога има нужда да бъде овлажнявана и добре почистена. Без да сме спазили това условие, не бихме могли да се радваме на траен грим.
Правилното нанасяне: Специалистите препоръчват да нанасяме хидратантен крем всеки ден, както и да разгримираме идеално лицето си. Така кожата ни винаги ще изглежда свежа и гладка.