Представяш ли си какво е да се намираш във времето, когато сексът за удоволствие се е считал за мръсна дума? А да не говорим за благинки като самозадоволяването. В същото онова време битували митове и легенди, според които, ако мастурбираш, ще ти израснат косми по ръцете или ще ти окапе косата. Очевидно подобни неистини са хващали вяра, защото през първата половина на миналия век едва 50 % от мъжете и дори по-малко от жените си позволявали да си доставят наслада по този начин.
Днес тези цифри драстично са са увеличили, като са скочили до 92 % за мъжете и 62 % - за жените. Да не говорим, че за жените без постоянен партньор това е най-важният и ефективен начин за доставяне на физическо удоволствие.


Мастурбирането е здравословна, забавна и изключително сигурна сексуална практика. Всъщност това е възможно най-безопасният секс, който можеш да правиш, защото при него няма абсолютно никакъв риск да забременееш или пък да се заразиш с полово предавана болест. Освен това ръцете ти никога няма да ти изневерят, да симулират колко им е хубаво, да ти източат всичките пари. Ако все още не си опитвала, направи го. Нищо не губиш. Ако не ти хареса, просто няма да повториш. Ако пък ти се завърти главата от удоволствие, вече ще знаеш, че си открила още един супер приятен начин да се отърсиш от напрежението (сексуално и психическо), да поглезиш тялото и да си доставиш супер положителни усещания.


Независимо дали го правиш за първи път или вече си „майсторка на спорта“, отдели няколко минути, за да се отпуснеш и да настроиш всичките си сетива за нирваната, която им предстои. Изгаси осветлението, запали няколко свещи и ароматни пръчици (ако обичаш) и си пусни възможно най-релаксиращата музика (тази част от сеанса пак е по избор, защото някои го предпочитат на тихо). Може да ти се струва странно, че се подготвяш по подобен начин за секс със... себе си, но нали се уговорихме, че ще се глезим? И ще бъдем егоистки в насладата? Ще си я доставяме и ще я изживяваме до краен предел, без да се съобразяваме с никого. Ето защо осигури на тялото си подходящата атмосфера и ще останеш приятно изненадана как активно ще реагира то.
След като си се погрижила за декорите, озвучаването и осветлението, е време моно спектакълът да започне. „И не забравяйте да изключите мобилните си телефони“;-) Така де, това си е вид представление, все пак. И едва ли ще ти е приятно точно когато си максимално отпусната, когато топлите вълни на удоволствието те обливат цялата и те пренасят в едни други пространства, до болка познатата мелодийка на GSM-а ти да те върне пак в реалността. Против всички правила на играта е.
И още – точно за този спектакъл не ти трябват фенове. Дори и гаджето си недей да каниш. На него ще му устроиш едно друго шоу малко по-късно. Сега ти си човекът оркестър. Свали дрехите. Може всички наведнъж. А може и една по една. Нека възбудата нараства на малки стъпчици.
Сама избери „сцената“, където ще ти е най-комфортно. Може да е леглото/дивана/ ваната /ръба й/седалката на тоалетната чиния... Важното е да ти е удобно. Погали гърдите си, корема, бедрата, не оставай нито сантиметър кожа неизследвана. Когато усетиш, че настръхваш от възбуда, плъзни ръце към слабините и между краката. Можеш дори да вземеш малко огледало и внимателно да огледаш „южната зона“. Много жени никога не са го правили, а за да се почувстваш напълно комфортно със себе си, е полезно да опознаеш най-деликатните кътчета от тялото си. Наблюдавай как точно реагират на докосване и как се променят цветът и формата им.


При по-продължително галене клиторът (малкото пъпковидно образувание в най-горната част на вагиналния отвор) се изпълва с кръв, набъбва леко и става много тъмно червен (подобно на мъжкия пенис във възбудено състояние).
С нарастване на възбудата се увеличава и естественото овлажняване на вагината. Не се притеснявай, ако течността е повече – тя действа като естествена смазка и улеснява галенето и проникването. Що се отнася до последното, то не е задължително. На някои жени им харесва едновременно със стимулирането на клитора и вагината постепенно на проникват с пръсти и по-навътре. На други – не, защото само клиторните ласки са им достатъчни, за да достигнат върха на сладоледа. Ето точно това това му е хубавото на еротичния моно спектакъл – че можеш да правиш само онова, което на теб ти допада. И при това толкова дълго, колкото ти е достатъчно.


Малко висш пилотаж:
• С палеца и показалеца прихвани клитора от двете страни и започни леки въртеливи движения, докато не достигнеш интензитета, който ти харесва;
• Тествай различни видове лубрикант - например с разнообразни аромати. Така ще задоволиш и обонянието;
• Опитай да описваш кръгчета върху, а след това и около клитора с едно или с две пръстчета;
• С едната ръка разтвори срамните устни, за да получи клиторът максимално разкритие. Навлажни показалеца (или средния пръст) на другата ръка с лубрикант (може и с естествената вагинална течност) и започни леко да потупваш негова милост чувствителния орган. Сама прецени колко да засилиш ударите и колко дълго да продължиш с тях;
• Опитай едновременно галене отвън с пръстите на едната ръка и проникване вътре с пръстите на другата. Комбинацията от клиторна и вагинална стимулация може да е адски възбуждаща.
• За разнообразие легни по корем, повдигни дупето и тествай горните упражнения от това положение.